Un roman la Paris

Iata si prima mea zi la Paris, evident nu ca turist, asa cum era normal si ar fi fost de dorit, ci ca angajat la o firma de media. Nu pot sa spun ca e rau, mai ales cand ei au nevoie de tine si nu tu de ei. Nu este prima data cand ajung pe meleagurile lui Voltaire (desi numele sau real este François-Marie Arouet), insa de cand cu criza, francezii se uita cam urat la noi, esticii – in general romani, bulgari si moldoveni.

Norocul meu a fost ca m-am angajat intr-o firma unde chiar aveau nevoie de cineva care sa stie perfect si engleza si franceza si sa munceasca la fel ca negrii (care fie vorba intre noi, au pus stapanire pe Paris). Asta inseamna ca pe langa chirie si transport, pe care le plateste firma, mai primesc inca 800 de euro. Pentru Paris e o leafa mica, insa daca ar fi trebuit sa dau 700 sau chiar 1000 de euro pe chirie, prefer saspun ca am facut o alegere buna.

Important este totusi ca incerc sa gasesc prieteni aici, in inima Frantei. Asa ca decat sa stau si sa ii caut peFaceBook sau pe forumuri, am preferat sa fac un site unde sa putem scrie cu totii, sa ne cunoastem virtual si apoi de ce nu la o bere in centru. Vine iarn, frigul se abate si pe aici, asa ca iesirile la iarba verde sunt excluse, nu ne ramane decat sa iesim la o carciuma – promit sa fac o lista cu toate restaurantele detinute de romani in Franta – pana la vara sper sa-l gasesc si pe prietenul meu Ciubotariu Gabriel din Vatra Dornei stabilit la Pau, in sudul Frantei.

Un roman la Paris

Informatii recente din Franta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *