Viata in Franta

Franta este o tara cu o istorie si o cultura fascinanta, o clima si o natura excelenta, o economie puternica si o democratie dezvoltata. Potrivit numeroaselor recenzii ale turistilor, Parisul este cel mai frumos oras din lume, aproximativ 30 de milioane de oameni vin sa-l admire in fiecare an. Si sute de mii de straini din diferite parti ale lumii viseaza sa vada Turnul Eiffel si sa se plimbe in fiecare zi pe Champs Elysées.

Potrivit datelor oficiale ale Organizatiei Mondiale a Turismului ONU (UNWTO), Franta este cea mai vizitata tara din lume. Anul trecut, fluxul de turisti a ajuns aproape la 90 de milioane de oameni. Mai tarziu vom vorbi mai detaliat despre preturi, taxe, profesii intrebate, salarii, invatamant superior, medicina, precum si argumentele pro si contra vietii in Franta in 2019.

Avantajele si dezavantajele vietii in Franta

Populatia Frantei numara putin peste 65 de milioane de persoane. Conform estimarilor recente, aproximativ 85% dintre rezidenti sunte de origine europeni (albi) 3,5% negri, 1,5% asiatici. Francezii sunt una dintre natiunile cele mai putin religioase, pana la 40% dintre cetateni nu dau preferinta nici unei credinte. Apropo, recensamantul oficial al populatiei pe motive rasiale si etnice este interzis in aceasta tara. Sa analizam aspectele pozitive si negative ale vietii in Franta.

Avantajele vietii in Franta

* In Franta este o clima confortabila pentru viata, o multime de monumente arhitecturale, galerii si muzee cu capodopere de arta. Aici puteti gasi divertisment pentru fiecare gust, inclusiv vizitarea unor evenimente sportive la scara larga, relaxare pe o coasta marina bine pastrata sau o statiune luxoasa de schi.

* Bucataria franceza este una dintre cele mai bune din lume. Cat inseamna doar cele 350 de tipuri de branzeturi si nenumarate vinuri din 17 regiuni ale tarii. Calitatea produselor alimentare locale este confirmata de un sistem special de certificare care exista inca din anul 1411.

* Nu exista multe tari in Europa de Vest in care studiile superioare sunt gratuite. FranTa este una dintre ele. In plus, studentii straini au drepturi egale de a se inscrie la fel cu francezii.

* In Franta, medicina este accesibila, moderna si eficienta.

* O economie mare dezvoltata si cererea mare a consumatorilor fac posibila desfasurarea eficienta a afacerilor in Franta si construirea unei cariere profesionale de succes. Saptamana oficiala de munca dureaza 35 de ore, angajatilor li se asigura o vacanta anuala de 30 de zile si multe beneficii.

* Franta este un bun exemplu de respectare a valorilor europene, inclusiv garantarea drepturilor omului si a libertatii de exprimare.

* O infrastructura si retea de transport public excelenta.

Dezavantajele vietii in Franta

* Birocratia in birourile guvernamentale, inclusiv cozi lunzi de asteptare si multe formulare de indeplinit.

* Studierea limbii franceze este vital pentru integrarea locala.

* Majoritatea magazinelor se inchid zilnic de la 18.00 pana la 19:00, de asemenea, nu functioneaza in timpul pauzei de pranz si duminica.

* Multe case franceze ai apartamente de vanzare sau chirie pe termen lung sunt foarte vechi si au nevoie de reparatii.

* Potrivit expertilor din domeniul compararii preturilor, Franta este una dintre cele mai scumpe tari din lume.

Viața în Franța

Avantajele și dezavantajele vieții în Franța

Informatii recente din Franta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *